suszone śliwki w marynacie na zimę

1 godz. 30 min.
6 porcji
Suszone śliwki w marynacie na zimę
dolphy_tv, stock.adobe.com
0

Oprócz dżemu i kompotu suszone śliwki to świetna marynowana przekąska. Mówię Ci, jak go ugotować i która marynata jest do niego lepsza. Minimalny wysiłek, a teraz domowy talerz pikli wygląda zupełnie inaczej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę. Dodaj cukier i ocet i gotuj przez 10 minut. Dodaj koniak.

Ułóż suszone śliwki i przyprawy w sterylnych słoikach.

Napełnij marynatą i pozostaw na godzinę pod pokrywkami.

Odcedź marynatę, zagotuj ją ponownie i wlej z powrotem na kolejną godzinę. I tak jeszcze 2 razy.

Po ostatnim wylaniu zwiń gorące półfabrykaty na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy