Szprot z warzywami na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Szprot z warzywami na zimę
sirawut, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejszym szprotem z warzywami jest szprot przygotowany samodzielnie w domu. Tak, nawet konserwy rybne są łatwe do zrobienia własnymi rękami. Nie ma żadnych specjalnych sztuczek ani trudności. Najważniejsze jest staranne wysterylizowanie słoików.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż wszystkie warzywa przez maszynkę do mięsa i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na średnim ogniu.

Dodaj szprot i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1,5 godziny na małym ogniu.

Dodaj sól, cukier i ocet, gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy