smażone pieczarki z cebulą na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Smażone pieczarki z cebulą na zimę
Arkady Chubykin, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem przygotowania pieczarek na przyszłość jest po prostu ich zamrożenie. Ale możesz zrobić gotową przekąskę i zwinąć ją w słoikach na zimę. Mówię Ci, jak prawidłowo smażyć grzyby z cebulą i jak je przechowywać, aby stały przez cały sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę w pióra, a pieczarki w plasterki.

Smaż cebulę na oleju przez 2-3 minuty.

Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 30-40 minut, mieszając, na małym ogniu.

Dodaj sól i pieprz, wymieszaj i włóż pieczarki do sterylnych słoików. Zakasać.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy