
Najłatwiejszym sposobem przygotowania pieczarek na przyszłość jest po prostu ich zamrożenie. Ale możesz zrobić gotową przekąskę i zwinąć ją w słoikach na zimę. Mówię Ci, jak prawidłowo smażyć grzyby z cebulą i jak je przechowywać, aby stały przez cały sezon.
Składniki
- pieczarki - 2 kg
- cebula - 300 g
- Olej roślinny - 60 ml
- sól - 2 łyżeczka
- ziele angielskie - 5 groszek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pióra, a pieczarki w plasterki.
Smaż cebulę na oleju przez 2-3 minuty.
Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 30-40 minut, mieszając, na małym ogniu.
Dodaj sól i pieprz, wymieszaj i włóż pieczarki do sterylnych słoików. Zakasać.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy