
Jeśli często kupujesz kukurydzę w puszkach, sugeruję, abyś poszedł dalej i sam ją przygotował. W szczycie sezonu jest dużo kukurydzy i jest ona bardzo niedroga, więc taki zbiór jest również opłacalny. Marynowana kukurydza doskonale uzupełni sałatki.
Składniki
- kukurydza - 4 kolba
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 3 łyżeczka
- ocet - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj kukurydzę do miękkości, spłucz zimną wodą, odetnij ziarna i osusz je na papierowych serwetkach.
Włóż ZARNa do sterylnego słoika.
Dodaj sól, cukier i ocet i zalej wrzącą wodą.
Sterylizuj słoik w garnku z wodą przez 20 minut.
Rzuć kukurydzę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy