marynowana kukurydza

1 godz. 30 min.
1 porcja
Kukurydza marynowana
Atlas, stock.adobe.com
0

Jeśli często kupujesz kukurydzę w puszkach, sugeruję, abyś poszedł dalej i sam ją przygotował. W szczycie sezonu jest dużo kukurydzy i jest ona bardzo niedroga, więc taki zbiór jest również opłacalny. Marynowana kukurydza doskonale uzupełni sałatki.

Składniki

  • kukurydza - 4 kolba
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 3 łyżeczka
  • ocet - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj kukurydzę do miękkości, spłucz zimną wodą, odetnij ziarna i osusz je na papierowych serwetkach.

Włóż ZARNa do sterylnego słoika.

Dodaj sól, cukier i ocet i zalej wrzącą wodą.

Sterylizuj słoik w garnku z wodą przez 20 minut.

Rzuć kukurydzę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy