SOS Kalinowy do mięsa na zimę

30 min
2 porcje
Sos z kaliny do mięsa na zimę
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Kalina słynie z charakterystycznego i nieco cierpkiego smaku. Z tego powodu doskonale nadaje się do niebanalnych półfabrykatów. Na przykład do aromatycznego sosu jagodowego do mięsa. Dzisiaj powiem Ci, jak zwinąć go na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Kalinę wodą, gotuj do miękkości przez około 15 minut po zagotowaniu i przetrzyj masę przez sito.

Dodaj mielony czosnek, natkę pietruszki, chili i bazylię.

Ponownie zagotuj wszystko i dodaj sól i cukier.

Gotuj sos przez 5 minut, wlej ocet i włóż do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy