kompot & 171; Mojito&187; z czerwonej porzeczki z miętą i cytryną na zimę

20 min
24 porcje
Kompot
isavira, stock.adobe.com
0

Co jest lepszego niż domowy kompot? Pachnący i zdrowy jest zawsze odpowiedni. Wypróbuj ciekawy przepis na kompot Mojito z czerwonej porzeczki z miętą i cytryną. Cierpkość jagód harmonijnie łączy się z orzeźwiającymi aromatami mięty i cytrusów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cytryny sparzyć wrzącą wodą i pokroić razem ze skórką.

Zagotuj wodę, dodaj porzeczki, miętę i cytrynę.

Gotuj przez 5 minut, dodaj cukier i gotuj przez kolejne 5 minut.

Odcedź kompot, ponownie zagotuj i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy