kompot z Zielonego agrestu w puszkach

25 min
4 porcje
Kompot z Zielonego agrestu w puszkach
Viktor, stock.adobe.com
0

Różne odmiany agrestu różnią się kolorem, smakiem, a nawet nieznacznie wyglądem. Ale wszystkie są idealne do gotowania kompotu w puszkach na zimę. Dzielę się jednym ze sprawdzonych przepisów!

Składniki

  • agrest (zielony) – 1.5 kg
  • cukier - 2 szklanki
  • woda - 1.5 l
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż umyty agrest do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Napełnij agrest i przykryj pokrywkami. Po 10 minutach odcedź syrop i ponownie zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy do słoików i wlej syrop.

Zwiń kompot z agrestu na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy