dżem z czarnej porzeczki z pomarańczą

20 min
6 porcji
Dżem z czarnej porzeczki z pomarańczą
Elena Fedorowa, stock.adobe.com
0

Wypróbuj tę pyszną mieszankę smaków i aromatów. Dżem z czarnej porzeczki z pomarańczą jest przygotowywany prosto i nawet bez dodatków okazuje się gęsty. Cały sekret tkwi w naturalnej pektynie, której jagody zawierają dużo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomarańcze i białe folie, podziel na plasterki.

Przełóż przez maszynę do mięsa czarne porzeczki i pomarańcze.

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na 20-30 minut.

Ustaw garnek na małym ogniu i zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez 5-7 minut i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy