Nie musisz gotować truskawek przez pół dnia, aby zrobić pyszny dżem. Oferuję przepis na truskawki starte z cukrem na zimę. Robię taki dżem od kilku lat. Minimalny wysiłek, a smak i użyteczne właściwości są takie same.
Składniki
- truskawka - 700 g
- cukier - 1 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz truskawki, oddziel ogony, osusz. Ubij truskawki blenderem, jeśli chcesz, aby było więcej kawałków, a następnie przepuść przez dużą maszynkę do mięsa.
Dodaj cukier, dobrze wymieszaj.
Rozsyp dżem do czystych słoików. Zamknij pokrywkę i wstaw do lodówki. Tak więc truskawki można przechowywać przez ponad rok. Ale jestem pewien, że twoi domownicy zjedzą ją za kilka dni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy