język teściowej z bakłażana z koncentratem pomidorowym na zimę

45 min
8 porcji
Język teściowej z bakłażana z koncentratem pomidorowym na zimę
breakingthewalls, stock.adobe.com
0

Popularna przekąska o ironicznej nazwie jest kochana przez wielu. W mojej wersji teściowej język bakłażana jest przygotowywany z koncentratem pomidorowym. Stopień ostrości przekąski każdy określa niezależnie. Ponadto wiele zależy od odmiany ostrej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany i zalej osoloną wodą przez 15 minut.

Przełóż przez maszynę do mięsa obrany czosnek i paprykę, całe strąki ostrej papryki.

Wymieszaj powstałą masę z koncentratem pomidorowym, wodą, cukrem, olejem i solą.

Gotuj przez 5 minut, dodaj bakłażana i gotuj przez kolejne 20 minut.

Wlej ocet i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Ułóż sałatę w czystych, suchych słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy