
Sałatki warzywne nie są jedynymi sałatkami, które można przygotować na zimę. A przepis na świetną sałatkę z rybą jest tego wyraźnym dowodem. Z łatwością zastąpi przystawkę lub danie główne i nadal można go podawać od razu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż obrane pomidory przez maszynkę do mięsa i losowo posiekaj resztę warzyw.
Ugotuj rybę do miękkości i pokrój na kawałki.
Podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę do miękkości. Dodaj pomidory, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na małym ogniu.
Dodaj sos pomidorowy, cukier, sól i rybę i ponownie zagotuj.
Dusić przez kolejne 15 minut. Dodaj liść laurowy i ocet i gotuj przez kolejne 15 minut.
Wrzuć sałatkę rybną do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy