gęsta galaretka-pięć minut czerwonego agrestu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsta galaretka
Olga Romankova, stock.adobe.com
0

Gęsta galaretka - pięć minut czerwonego agrestu to łatwy sposób na przygotowanie pysznego i aromatycznego deseru na bazie świeżych jagód. A potem możesz go użyć, jak chcesz. Na przykład uzupełnij jogurt, Panna Cotta, ciasta i ciasta.

Składniki

  • agrest (czerwony) – 1 kg
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj agrest, dodaj kilka łyżek wody i zagotuj.

Gotuj do miękkości przez 10 minut i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier do puree i ponownie zagotuj.

Gotuj galaretkę, aż będzie gęsta, około 30 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy