półfabrykaty na zimę
18.04.2023
gęsta galaretka-pięć minut czerwonego agrestu
1 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsta galaretka - pięć minut czerwonego agrestu to łatwy sposób na przygotowanie pysznego i aromatycznego deseru na bazie świeżych jagód. A potem możesz go użyć, jak chcesz. Na przykład uzupełnij jogurt, Panna Cotta, ciasta i ciasta.
Składniki
- agrest (czerwony) – 1 kg
- cukier - 1 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj agrest, dodaj kilka łyżek wody i zagotuj.
Gotuj do miękkości przez 10 minut i przetrzyj przez sito.
Dodaj cukier do puree i ponownie zagotuj.
Gotuj galaretkę, aż będzie gęsta, około 30 minut i zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy