dżem Kalinowy z pomarańczą

3 godz. 0 min.
1 porcja
Dżem z kaliny z pomarańczą
tashka2000, stock.adobe.com
0

Kalina jest jedną z najbardziej niedocenianych jagód. A wszystko dlatego, że ze względu na szczególny smak nie wszyscy wiedzą, jak sobie z tym poradzić. W rzeczywistości nie ma tu żadnych szczególnych trudności. I pokażę to na przykładzie tak świetnego przepisu z pomarańczą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie spłucz Kalinę. Zalej pomarańczę wrzącą wodą, usuń skórkę i drobno posiekaj miąższ plasterków.

Przykryj wszystko cukrem i wymieszaj.

Zagotuj dżem, gotuj przez 7 minut i pozostaw do ostygnięcia na 2 godziny.

Ponownie zagotuj i gotuj przez 7 minut, a następnie zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy