Turshi z zielonej fasoli na zimę

45 min
2 porcje
Turshi z zielonej fasoli na zimę
Esin Deniz, stock.adobe.com
0

Chcesz zrobić coś z zielonej fasoli, ale zabrakło Ci pomysłów? Dzielę się niesamowitym przepisem na turshi! Gotuję na nim od kilku lat, a taka przekąska jest doskonale przechowywana przez całą zimę. I może łatwo zaskoczyć gości, ponieważ nie wszyscy o niej wiedzą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj fasolę przez 2-3 minuty po ugotowaniu.

Resztę warzyw zalej wrzącą wodą i pokrój losowo.

Zmiel czosnek i chili i wymieszaj wszystko razem. Włóż do wysterylizowanych słoików.

Zagotuj litr wody z cukrem, solą i przyprawami do smaku. Niech ostygnie.

Zalej fasolę solanką i pozostaw pod prasą na 3-4 dni.

Rozłóż przekąskę w wysterylizowanych słoikach i przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy