Chcesz zrobić coś z zielonej fasoli, ale zabrakło Ci pomysłów? Dzielę się niesamowitym przepisem na turshi! Gotuję na nim od kilku lat, a taka przekąska jest doskonale przechowywana przez całą zimę. I może łatwo zaskoczyć gości, ponieważ nie wszyscy o niej wiedzą.
Składniki
- fasolka szparagowa - 500 g
 - cebula - 1 rzecz
 - papryka - 250 g
 - sól - 50 g
 - cukier - 10 g
 - liść laurowy - 1 rzecz
 - przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
 - Chili - 1 rzecz
 - czosnek - 5 ząbki
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj fasolę przez 2-3 minuty po ugotowaniu.
Resztę warzyw zalej wrzącą wodą i pokrój losowo.
Zmiel czosnek i chili i wymieszaj wszystko razem. Włóż do wysterylizowanych słoików.
Zagotuj litr wody z cukrem, solą i przyprawami do smaku. Niech ostygnie.
Zalej fasolę solanką i pozostaw pod prasą na 3-4 dni.
Rozłóż przekąskę w wysterylizowanych słoikach i przechowuj w chłodnym miejscu.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy