Chcesz zrobić coś z zielonej fasoli, ale zabrakło Ci pomysłów? Dzielę się niesamowitym przepisem na turshi! Gotuję na nim od kilku lat, a taka przekąska jest doskonale przechowywana przez całą zimę. I może łatwo zaskoczyć gości, ponieważ nie wszyscy o niej wiedzą.
Składniki
- fasolka szparagowa - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 250 g
- sól - 50 g
- cukier - 10 g
- liść laurowy - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 5 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj fasolę przez 2-3 minuty po ugotowaniu.
Resztę warzyw zalej wrzącą wodą i pokrój losowo.
Zmiel czosnek i chili i wymieszaj wszystko razem. Włóż do wysterylizowanych słoików.
Zagotuj litr wody z cukrem, solą i przyprawami do smaku. Niech ostygnie.
Zalej fasolę solanką i pozostaw pod prasą na 3-4 dni.
Rozłóż przekąskę w wysterylizowanych słoikach i przechowuj w chłodnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy