dżem z cebuli i ogórka

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z cebuli i ogórków
Olga Łopaszowa, stock.adobe.com
0

Myślisz, że wiesz wszystko o zimowych przygotowaniach? A co z dżemem z ogórków i cebuli? Czy udało mi się was zaintrygować? Następnie przeczytaj przepis, ponieważ tam szczegółowo opiszę, jak go ugotować i co z tego wyniknie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj obrane ogórki i cebulę, przykryj cukrem i zagotuj.

Gotuj przez 15 minut, mieszając.

Pozwól masie ostygnąć do temperatury pokojowej i gotuj przez kolejne 10 minut.

Powtórz poprzedni krok, tylko podczas gotowania dodaj sok z cytryny i skórkę.

Zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy