lecho z kalafiora na zimę

50 min
6 porcji
Lecho z kalafiora na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Kalafior ma delikatny i słodki smak z orzechowymi nutami. Dzięki temu doskonale komponuje się z wieloma warzywami i przyprawami. Spróbuj zrobić lecho z kalafiora. To prawdziwa Symfonia smaków i aromatów!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na kwiatostany, pokrój duże części.

Obierz pomidory i przepuść przez sokowirówkę.

Posiekaj koperek, obraną cebulę i czosnek.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż na złoty kolor.

Zagotuj sok pomidorowy, dodaj smażenie, cukier, sól i przyprawy. Gotuj przez 15 minut.

Dodaj kalafior, zioła i gotuj przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, następnie jeszcze 1 minutę i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy