Przydatne, gdy różne warzywa są konserwowane w jednym słoiku. Nie trzeba otwierać wielu półfabrykatów, aby postawić na stole kilka rodzajów pikli. Oprócz standardowych opcji radzę gotować pomidory z kalafiorem. To proste, smaczne i szybkie!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kalafior na kwiatostany, pokrój duże kawałki.
W przygotowanych słoikach umieść czarny pieprz, czosnek, pomidory i kalafior.
Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 20 minut.
Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.
Wyłącz ogrzewanie, dodaj ocet i wlej do słoików. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy