Jednym z pięknych półfabrykatów, o których często nie pamięta się od razu, są kabaczki na zimę. Nie są gorsze od cukinii, ale dają możliwość eksperymentowania ze smakiem. W tym przepisie proponuję marynować plasterki dyni.
Składniki
- Patisson - 1.5 kg
- marchew - 1 rzecz
- sól - 1 art.
- cukier - 3 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- Goździk - 3 Bud
- ziele angielskie - 2 groszek
- ocet - 2 art.
- woda - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż liść laurowy i kawałki marchewki do słoików.
Ułóż plasterki squashu na wierzchu i zalej wrzącą wodą.
Przykryj i pozostaw na 20 minut.
Odcedź tę wodę, dodaj do niej wszystkie przyprawy, zagotuj i dodaj ocet.
Napełnij squash i zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy