Jednym z pięknych półfabrykatów, o których często nie pamięta się od razu, są kabaczki na zimę. Nie są gorsze od cukinii, ale dają możliwość eksperymentowania ze smakiem. W tym przepisie proponuję marynować plasterki dyni.
Składniki
- Patisson - 1.5 kg
 - marchew - 1 rzecz
 - sól - 1 art.
 - cukier - 3 art.
 - liść laurowy - 2 kawałki
 - Goździk - 3 Bud
 - ziele angielskie - 2 groszek
 - ocet - 2 art.
 - woda - 1 l
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż liść laurowy i kawałki marchewki do słoików.
Ułóż plasterki squashu na wierzchu i zalej wrzącą wodą.
Przykryj i pozostaw na 20 minut.
Odcedź tę wodę, dodaj do niej wszystkie przyprawy, zagotuj i dodaj ocet.
Napełnij squash i zwiń słoiki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy