Kto by pomyślał, że nawet z tak osobliwego składnika jak pęcherzyca można tak wiele ugotować? To nie tylko wszelkiego rodzaju dżemy i kompoty, ale także świetny uniwersalny sos. Tylko nie zapomnij uzupełnić go ulubionymi przyprawami do smaku.
Składniki
- pęcherzyca - 450 g
 - cebula - 1 rzecz
 - Chili - 1 rzecz
 - czosnek - 3 ząbki
 - kolendra - 0.5 pęczek
 - Limonka - 1 rzecz
 - sól - 1 łyżeczka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyślij pęcherzycę, cebulę, paprykę, czosnek , łodygi kolendry i sól do garnka.
Wlej trochę wody i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut po gotowaniu, aż pęcherzyca będzie miękka.
Poczekaj, aż przedmiot lekko ostygnie i posiekaj warzywa kilkoma łyżkami wywaru w blenderze.
Dodaj posiekane liście kolendry i sok z limonki.
Możesz doprawić sos do smaku.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy