SOS pęcherzycowy na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Sos z pęcherzycy na zimę
geshas, stock.adobe.com
0

Kto by pomyślał, że nawet z tak osobliwego składnika jak pęcherzyca można tak wiele ugotować? To nie tylko wszelkiego rodzaju dżemy i kompoty, ale także świetny uniwersalny sos. Tylko nie zapomnij uzupełnić go ulubionymi przyprawami do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyślij pęcherzycę, cebulę, paprykę, czosnek , łodygi kolendry i sól do garnka.

Wlej trochę wody i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut po gotowaniu, aż pęcherzyca będzie miękka.

Poczekaj, aż przedmiot lekko ostygnie i posiekaj warzywa kilkoma łyżkami wywaru w blenderze.

Dodaj posiekane liście kolendry i sok z limonki.

Możesz doprawić sos do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy