Gruzińskie ogórki na zimę

25 min
8 porcji
Gruzińskie ogórki na zimę
daarnautova, stock.adobe.com
0

Pikantny kęs zachwyci miłośników pikantnych potraw. Gruzińskie ogórki przygotowywane są z dodatkiem czosnku i ostrej papryki. Dostosowując ilość tych składników, dopasujesz stopień ostrości do swoich upodobań. Zamiast sosu pomidorowego możesz użyć soku lub pasty pomidorowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki w długie kostki.

Pokrój ostrą paprykę na pół wzdłuż, obierz nasiona i zmiel w blenderze.

Obierz czosnek i pokrój na duże kawałki.

Umieść kolendrę, czosnek i ogórki w słoikach.

Połącz sos pomidorowy, wodę, ostrą paprykę, olej, ocet i sól.

Wlej marynatę do słoików, sterylizuj przez 15 minut i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy