dżem gruszkowy w Klinach

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem gruszkowy w plasterkach
spline_x, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz, aby dżem był nie tylko smaczny, ale także piękny, spróbuj tego dżemu gruszkowego w plasterkach. Wybierz twardsze odmiany lub nieco niedojrzałe owoce, aby nie gotowały się w tym procesie. A co dalej-powiem ci w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszki obrać i pokroić w cienkie plasterki.

Zagotuj wodę z cukrem, gotuj syrop przez 5 minut i wyślij do niego gruszki.

Ponownie zagotuj i gotuj przez 5 minut. Niech ostygnie.

I jeszcze raz.

Po raz ostatni gotuj gruszki przez 5 minut, dodaj wanilinę i wymieszaj.

Włóż dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy