kompot z kilku rodzajów śliwek

25 min
4 porcje
Kompot z kilku rodzajów śliwek
svetlana_cherruti, stock.adobe.com
0

Nie musisz już wybierać, którą śliwkę zwinąć w słoiki, jeśli weźmiesz kilka różnych odmian jednocześnie. Kryterium wyboru jest jedno-aby wszystkie owoce były stosunkowo tej samej wielkości. Lepiej przygotować kompot.

Składniki

  • śliwki - 1 kg
  • cukier - 1.5 szklanki
  • woda - 2 l
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj śliwkę i włóż do sterylnego trzylitrowego słoika.

Dodaj cukier i dodaj kwas cytrynowy.

Zalej śliwkę wrzącą wodą i natychmiast zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy