kompot na zimę z czerwonej porzeczki

30 min
4 porcje
Kompot na zimę z czerwonej porzeczki
Bonsales, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej nasyconych w smaku, jasnych kolorach i po prostu zdrowych kompotów jest kompot z czerwonej porzeczki. A dzisiaj powiem Ci, jak prawidłowo zwinąć go na zimę, aby łatwo sięgnął do następnego sezonu jagodowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwone porzeczki, oderwij gałązki i włóż do sterylnego słoika.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 10 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Wlej kwas cytrynowy do słoika, zalej wrzącym syropem i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy