marynowane grzyby miodowe na zimę w słoikach bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane grzyby miodowe na zimę w słoikach bez sterylizacji
Elenglush, stock.adobe.com
0

Po udanym "cichym polowaniu" zawsze pojawia się pytanie, co zrobić z grzybami. Można suszyć lub zamrażać. Ale możesz ugotować coś ciekawszego. Na przykład proponuję marynować grzyby miodowe na zimę. Aby było jeszcze łatwiej, powiem Ci, jak to zrobić bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj grzyby miodowe, opłucz i gotuj przez pół godziny we wrzącej wodzie.

Wrzuć je do durszlaka.

Wyślij grzyby miodowe do rondla, zalej litrem wody i dodaj resztę składników.

Gotuj obrabiany przedmiot do wrzenia i przez kolejne 5 minut.

Ułóż grzyby w czystych, suchych słoikach, zalej wrzącą marynatą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy