kalafior z pietruszką na zimę

45 min
2 porcje
Kalafior z pietruszką na zimę
marysckin, stock.adobe.com
0

W szczycie sezonu kalafior jest bardzo obfity i jest dość przystępny cenowo. Ale w zimnych porach roku smak wcale nie jest taki sam i będziesz musiał ciężko pracować, aby go znaleźć. Dlatego zawsze robię z niego trochę pustych miejsc. Dzielę się moim ulubionym przepisem z pietruszką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na różyczki i gotuj przez 5 minut we wrzącej wodzie.

Włóż do wysterylizowanych słoików z pietruszką i czosnkiem. Możesz dodać coś innego.

Zagotuj wodę ze wszystkimi przyprawami, cukrem i solą. Wlej ocet.

Napełnij kalafior marynatą i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy