pierwsze dania 25.03.2022

gęsty barszcz ukraiński w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Gęsty barszcz ukraiński w powolnej kuchence
naltik, stock.adobe.com
0

W mojej rodzinie zwyczajowo barszcz ukraiński jest jak najgrubszy. Dlatego w dalszej części przepisu powiem Ci, jak przygotować tę opcję. Chociaż możesz sam zmieniać konsystencję, po prostu zmieniając ilość bulionu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż wołowinę do miski wolnowaru, zalej wodą i gotuj przez godzinę w trybie zupy.

Zetrzyj marchewki i buraki, drobno posiekaj cebulę i ziemniaki i drobno posiekaj kapustę. Obierz i zetrzyj pomidory.

Wyślij wszystkie warzywa z wyjątkiem pomidorów do bulionu i ustaw program na kolejne pół godziny.

5 minut przed końcem dodaj pomidory, przyprawy i zmiażdżony czosnek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy