kalafior w adjika na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Kalafior w adżiku na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Z jednej strony kalafior jest bardzo smaczny i zdrowy. Z drugiej strony w czystej postaci może być świeży, szczególnie jak na gotową przekąskę. Dlatego kiedyś próbowałem marynować go na zimę w adjika i od tego czasu ciągle powtarzam ten przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na różyczki i gotuj przez 5 minut we wrzącej wodzie.

Przełóż resztę warzyw, czosnku i ziół przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystkie składniki w jednym rondlu i zagotuj.

Gotuj kalafior w adjik przez 15 minut na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy