sok z arbuza na zimę

40 min
4 porcje
Sok z arbuza na zimę
Venera, stock.adobe.com
0

Sok z arbuza to świetna opcja dla tych, którzy chcą zachować witaminy i pierwiastki śladowe na zimę. I oczywiście po prostu zachowaj smak lata. Zwijanie takiego soku w słoikach jest znacznie łatwiejsze niż się wydaje. I jak to zrobić poprawnie – Czytaj dalej w przepisie. Sprawdzony od kilku lat z rzędu!

Składniki

  • arbuz - 3 kg
  • cukier - 80 g
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz miąższ arbuza i zmiel go w blenderze.

Odcedź sok, dodaj cukier i kwas cytrynowy i zagotuj.

Gotuj sok przez 3-5 minut i wlej do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy