pieczenie 12.12.2022

babeczki czekoladowe

35 min
10 babeczek
Babeczki czekoladowe
0

Domowe babeczki czekoladowe z kawałkami czekolady to świetny deser, który można podawać jako przekąskę lub dodatek do posiłku. Do ciasta czekoladowego Użyj wysokiej jakości kakao sprawdzonej marki. Opowiadam przepis ze zdjęciami krok po kroku!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W głębokiej misce połącz wszystkie suche składniki. Aby równomiernie wymieszać, możesz wziąć trzepaczkę.

Babeczki czekoladowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

W innej misce lub szklance połącz jajko, olej roślinny i kefir.

Babeczki czekoladowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz luźne i płynne składniki, mieszaj, aż znikną grudki. Dodaj krople czekolady i ponownie wymieszaj.

Babeczki czekoladowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dla wygody możesz przenieść ciasto czekoladowe do worka do szprycowania.

Babeczki czekoladowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozłóż ciasto na foremkach, wypełniając je 2/3 całkowitej objętości. Piecz czekoladowe babeczki w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż wyschnie szpikulec-około 15 do 18 minut.

Babeczki czekoladowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Gotowe babeczki ostudź, a następnie podawaj z herbatą lub kawą. Dodatkowo możesz udekorować babeczki cukrem pudrem lub polać słodkim sosem, skondensowanym mlekiem.

Babeczki czekoladowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy