Trochę wieprzowiny ze świątecznego cięcia – a teraz nadzienie do pięknej domowej pizzy jest już prawie gotowe. Jednocześnie powiem Ci, jak ugotować go na patelni, aby nikt nawet nie zgadł, że trochę oszukałeś.
Składniki
- majonez - 3 art.
- śmietana - 4 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 3 art.
- Bujenina - 100 g
- papryka - 0.5 kawałki
- Grzyby - 40 g
- sos pomidorowy - 3 art.
- Mozzarella - 50 g
- ser - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj jajko, majonez i śmietanę. Dodaj mąkę i zagnieść ciasto.
Ciasto wyłożyć na patelnię i posmarować sosem pomidorowym. Ułóż kawałki mozzarelli.
Posiekaj grzyby i paprykę, posiekaj boczek i wszystko rozłóż. Posyp tartym serem.
Gotuj pizzę pod przykryciem na małym ogniu przez 12-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy