Chaczapuri z jagnięciną nie jest trudniejsze do przygotowania niż z jakimkolwiek innym nadzieniem. Można je nawet bezpiecznie smażyć na patelni - wszystko na pewno się upiecze. Aby danie było bardziej miękkie i soczyste, dodaj trochę pomidorów.
Składniki
do testu:
- kefir - 150 ml
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- mąka - 350 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj sól, cukier i sodę do kefiru.
Pozostaw na minutę, a następnie dodaj pozostałe składniki i zagniataj ciasto.
Drobno posiekaj jagnięcinę i cebulę i smaż do połowy.
Dodaj przyprawy, posiekane pomidory i kolendrę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Podziel ciasto na części i zwiń w tortille. W każdym z nich owinąć nadzienie i ponownie rozwałkować.
Gotuj chaczapuri na patelni na małym ogniu przez 4-5 minut na każdą stronę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy