pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z jagnięciną i pomidorami

45 min
4 porcje
Chaczapuri z jagnięciną i pomidorami
sutulastock, stock.adobe.com
0

Chaczapuri z jagnięciną nie jest trudniejsze do przygotowania niż z jakimkolwiek innym nadzieniem. Można je nawet bezpiecznie smażyć na patelni - wszystko na pewno się upiecze. Aby danie było bardziej miękkie i soczyste, dodaj trochę pomidorów.

Składniki

do testu:
  • kefir - 150 ml
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
  • mąka - 350 g
  • oliwa z oliwek - 3 art.
  • jaja kurze - 1 rzecz
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj sól, cukier i sodę do kefiru.

Pozostaw na minutę, a następnie dodaj pozostałe składniki i zagniataj ciasto.

Drobno posiekaj jagnięcinę i cebulę i smaż do połowy.

Dodaj przyprawy, posiekane pomidory i kolendrę i smaż przez kolejne 2 minuty.

Podziel ciasto na części i zwiń w tortille. W każdym z nich owinąć nadzienie i ponownie rozwałkować.

Gotuj chaczapuri na patelni na małym ogniu przez 4-5 minut na każdą stronę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy