Placki warzywne to popularne letnie danie, które zaskakuje różnorodnością przepisów. Ostatnio zacząłem gotować je na majonezie. Ciasto okazuje się tłuste, więc po usmażeniu należy je rozłożyć na serwetce.
Składniki
- cukinia - 200 g
- Zieleń - kilka gałązek
- majonez - 2 art.
- ser (solidny) – 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 1 szkło
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny - 5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię i twardy ser. Drobno posiekaj warzywa.
Jajka wymieszać z solą, mielonym pieprzem i majonezem.
Dodaj ser, cukinię, zioła i mąkę. Mieszaj, aż będzie gładka.
Rozgrzej olej na patelni, łyżką wyłóż małe wyspy ciasta i smaż na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy