pieczenie 22.01.2022

bułki sezamowe

1 godz. 50 min.
16 porcji
Bułeczki z sezamem
beats, stock.adobe.com
0

W tym przepisie bułeczki nie są słodkie. Mogą być używane do domowych hamburgerów z różnymi dodatkami, podawane z masłem i serem. Dokładność w proporcjach, dbałość o szczegóły i masz apetyczne wypieki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, suche drożdże, sól i cukier.

Dodaj lekko ubite jajka, stopione masło, ciepłe mleko i zagnieść miękkie ciasto.

Przykryj folią spożywczą i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.

Posmaruj ręce olejem roślinnym, lekko zmiażdż ciasto i podziel na 16 identycznych kawałków.

Uformuj bułki, ułóż na wysmarowanej blasze do pieczenia i umieść w ciepłym miejscu na pół godziny.

Za pomocą silikonowej szczotki posmaruj bułeczki żółtkiem.

Posyp sezamem i wyślij na pół godziny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy