Zorganizuj małą ucztę! Zadzwoń do znajomych, wyjmij piękne naczynia i ugotuj pyszną zupę z owoców morza. Oryginalny przysmak z motywami francuskimi spodoba się każdemu bez wyjątku. Podawaj z krakersami czosnkowymi, cytryną lub limonką.
Składniki
- koktajl morski - 450 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok pomidorowy - 150 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- czarny pieprz - 3 groszek
- pietruszka - 2 gałązki
- sól - do smaku
- rosół rybny - 2,5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, czosnek i posiekaj.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż na złoty kolor.
Dodaj koktajl morski i smaż przez 7-10 minut, delikatnie mieszając.
Wlać sok pomidorowy i cytrynowy, dusić pod pokrywką przez 5 minut.
W rondlu zagotuj bulion, dodaj pieczeń, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.
Sól, posyp posiekaną natką pietruszki i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy