Do bogatej mieszanki mięsnej można dodać nie tylko wędzone żeberka i kiełbaski, ale także boczek. Proponuję wypróbować tę opcję. I nie martw się, danie nie okaże się zbyt tłuste – tylko pachnące i bogate.
Składniki
- boczek - 250 g
- szynka - 150 g
- Bujenina - 150 g
- filet z kurczaka (gotowane) – 1 rzecz
- kiełbasa wędzona na surowo - 100 g
- oliwki - 1 Bank
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- sos pomidorowy - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój wszystkie składniki.
Włącz tryb "smażenia" na 15 minut i smaż BEKO z cebulą i marchewką.
Dodaj sos pomidorowyi starte ogórki i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj pozostałe składniki, wlej wodę i gotuj mieszankę przez 50 minut w trybie zupy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy