pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z buraczkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z buraczkami
Dar1930, stock.adobe.com
0

Blaty buraczane to jeden z najbardziej niedocenianych rodzajów zieleni w życiu codziennym. Ma jasny smak i piękny, bogaty kolor z charakterystycznymi fioletowymi żyłkami. I wspaniale uzupełnia klasyczny barszcz ukraiński.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości i odcedź bulion.

Do wrzącego bulionu wyślij ziemniaki i jeden starty burak. Gotuj przez 15-20 minut.

Zmielić drugie buraki z marchewką i cebulą i smażyć do miękkości.

Wyślij smażoną i posiekaną kapustę do bulionu i gotuj Barszcz przez kolejne 10 minut.

Dopraw, dodaj posiekane buraki i po kilku minutach zdejmij barszcz z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy