Blaty buraczane to jeden z najbardziej niedocenianych rodzajów zieleni w życiu codziennym. Ma jasny smak i piękny, bogaty kolor z charakterystycznymi fioletowymi żyłkami. I wspaniale uzupełnia klasyczny barszcz ukraiński.
Składniki
- wołowina - 300 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- buraki - 0.5 pęczek
- marchew - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czerwona kapusta - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości i odcedź bulion.
Do wrzącego bulionu wyślij ziemniaki i jeden starty burak. Gotuj przez 15-20 minut.
Zmielić drugie buraki z marchewką i cebulą i smażyć do miękkości.
Wyślij smażoną i posiekaną kapustę do bulionu i gotuj Barszcz przez kolejne 10 minut.
Dopraw, dodaj posiekane buraki i po kilku minutach zdejmij barszcz z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy