pierwsze dania 18.02.2022

barszcz z kiszoną kapustą

1 godz. 35 min.
8 porcji
Barszcz z kiszoną kapustą
onlynuta, stock.adobe.com
0

Ten przepis spodoba się wszystkim miłośnikom kiszonej kapusty. Kwaśny Barszcz gotuje się na wieprzowinie. Pasta pomidorowa nie jest potrzebna, ponieważ kapusta dostarcza cały niezbędny kwas. Ale nadal dodaję kilka pomidorów do smażenia. Wydaje mi się, że jest smaczniejszy i piękniejszy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę, opłucz, zalej zimną wodą i gotuj przez 10 minut.

Zmień wodę, dodaj liść laurowy, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.

Pokrój pomidory, obraną cebulę, ziemniaki i buraki. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Dodaj buraki, pomidory i kontynuuj smażenie przez kolejne 7-10 minut.

Wlej 250 ml gorącego bulionu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Do garnka z mięsem dodaj ziemniaki, kiszoną kapustę i pieczeń. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Posolić, wycisnąć czosnek przez prasę, zdjąć gotowy barszcz z ognia i przykryć na 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy