Do tego przepisu używam dowolnego gotowego zestawu podrobów z kurczaka z podrobami. Okazuje się nie tylko szybki i smaczny, ale także bardzo tani. Świetna opcja budżetowa na obfite pierwsze danie na każdy dzień!
Składniki
- żołądki z kurczaka - 200 g
- serca z kurczaka - 200 g
- wątroba - 200 g
- ziemniaki - 450 g
- marchew - 2 kawałki
- ogórek solanka - 100 ml
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jęczmień - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz jęczmień perłowy wcześniej przez kilka godzin.
Opłucz i oczyść wszystkie podroby, zalej wodą i gotuj do miękkości przez około 45 minut.
Odcedź bulion i ugotuj w nim jęczmień zgodnie z instrukcją.
Przez kilka minut na koniec dodaj pokrojone ziemniaki.
Po kolejnych 10 minutach dodaj posiekaną cebulę, startą marchewkę, startą marynatę, solankę i przyprawy.
Gotuj zupę przez kolejne 5-7 minut i wyłącz kuchenkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy