pierwsze dania 14.03.2022

marynata z podrobami z kurczaka

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynata z podrobami z kurczaka
marysckin, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu używam dowolnego gotowego zestawu podrobów z kurczaka z podrobami. Okazuje się nie tylko szybki i smaczny, ale także bardzo tani. Świetna opcja budżetowa na obfite pierwsze danie na każdy dzień!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz jęczmień perłowy wcześniej przez kilka godzin.

Opłucz i oczyść wszystkie podroby, zalej wodą i gotuj do miękkości przez około 45 minut.

Odcedź bulion i ugotuj w nim jęczmień zgodnie z instrukcją.

Przez kilka minut na koniec dodaj pokrojone ziemniaki.

Po kolejnych 10 minutach dodaj posiekaną cebulę, startą marchewkę, startą marynatę, solankę i przyprawy.

Gotuj zupę przez kolejne 5-7 minut i wyłącz kuchenkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy