Być może nie ma takiego sera, z którego nie można zrobić nadzienia do chaczapuri. Na przykład ta opcja z twarogiem zakochuje się w sobie Od pierwszego kęsa. Jest też bardzo szybki, ponieważ użyjemy gotowego ciasta francuskiego.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- ser twarogowy - 150 g
- ser śmietankowy - 150 g
- Zieleń - 1 pęczek
- szczypiorek - 1 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj zioła i zieloną cebulę. Wymieszaj z twarogiem i twarogiem i dodaj zmiażdżony czosnek.
Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty lub kółka.
Połóż nadzienie na każdej warstwie, złóż po przekątnej i ściśnij krawędzie.
Piecz chaczapuri przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy