Można długo debatować, czy dodać świeże warzywa do upieczonej pizzy. Ale w każdym razie takie rozwiązanie ma swoich fanów. Jeśli lubisz kontrast aromatycznego chrupiącego ciasta i świeżej rukoli-Złap sprawdzony przepis.
Składniki
- mleko - 100 ml
- mąka - 1 szkło
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- sos pomidorowy - 100 g
- Mozzarella - 100 g
- pomidory koktajlowe - 100 g
- rukola - 1 garść
- cebula fioletowa - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajko solą, dodaj mleko i masło i wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę i zagnieść ciasto. Rozwałkuj go na pergaminie.
Posmaruj sosem pomidorowym i ułóż kawałki mozzarelli. Piec pizzę w piekarniku przez około 17 minut w temperaturze 200 stopni.
Ułóż kliny wiśni, fioletowe pióra cebuli i rukolę na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy