Głównym sekretem ptysiów ze szpinakiem, jajkiem i zieloną cebulą jest drobno posiekane całe nadzienie. Wtedy smak jest bardzo harmonijny i holistyczny i nic się nie rozpadnie. Najbardziej lubię owijać takie placki kopertą.
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- szpinak - 1 pęczek
- szczypiorek - 1 pęczek
- jaja kurze - 4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Sezam - 2 art.
- żółtka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości, ostudź i drobno posiekaj.
Podobnie posiekaj zieloną cebulę i szpinak, wymieszaj nadzienie i dopraw do smaku.
Rozwałkuj ciasto francuskie cienko, pokrój w kwadraty i umieść nadzienie na środku każdego.
Połącz i ściśnij rogi, aby utworzyć kopertę.
Posmaruj ubitym żółtkiem i posyp sezamem.
Piecz ptysie przez około 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy