pieczenie 22.01.2022

ptysie ze szpinakiem, jajkiem i szczypiorkiem

40 min
4 porcje
Ptysie ze szpinakiem, jajkiem i zieloną cebulą
sriba3, stock.adobe.com
0

Głównym sekretem ptysiów ze szpinakiem, jajkiem i zieloną cebulą jest drobno posiekane całe nadzienie. Wtedy smak jest bardzo harmonijny i holistyczny i nic się nie rozpadnie. Najbardziej lubię owijać takie placki kopertą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka do miękkości, ostudź i drobno posiekaj.

Podobnie posiekaj zieloną cebulę i szpinak, wymieszaj nadzienie i dopraw do smaku.

Rozwałkuj ciasto francuskie cienko, pokrój w kwadraty i umieść nadzienie na środku każdego.

Połącz i ściśnij rogi, aby utworzyć kopertę.

Posmaruj ubitym żółtkiem i posyp sezamem.

Piecz ptysie przez około 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy