pierwsze dania
10.07.2022
solanka z wołowiną i groszkiem w powolnej kuchence
2 godz. 30 min.
4 porcje
Gęsta i bogata solanka gotuje się dość długo, ale wynik jest tego wart. Co więcej, szczęśliwi właściciele multicookera mogą łatwo zaoszczędzić czas i wysiłek. Mówię ci, co, jak iw jakiej kolejności musisz zrobić!
Składniki
- wołowina - 600 g
- boczek - 100 g
- szynka - 100 g
- Bujenina - 100 g
- kiełbasa - 100 g
- zielony groszek (w puszkach) – 100 g
- ogórki kiszone - 250 g
- pasta pomidorowa - 3 art.
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę w wodzie w powolnej kuchence przez 1,5 godziny w trybie "Zupa".
Pokrój wszystkie pozostałe składniki w kostkę lub paski.
Odłóż wołowinę z bulionem i w tej samej misce podsmaż cebulę z marchewką do miękkości w trybie smażenia.
Dodaj całe mięso, w tym pokrojoną wołowinę, i smaż przez kolejne 4-5 minut.
Dodaj ogórki i koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Wlej bulion i gotuj wszystko razem przez pół godziny w trybie "zupy".
5 minut przed końcem dodaj groszek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy