pieczenie 17.03.2022

pączki na musie jabłkowym i wódce

50 min
4 porcje
Pączki na musie jabłkowym i wódce
nadin333, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz chrupiące pączki? Skorzystaj z tego przepisu! Dzięki wódce ciasto jest porowate, bujne i piękne. Alkohol zwietrzeje podczas gotowania, więc takie wypieki można bezpiecznie traktować dzieci.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, drożdże, cukier puder i sól.

Dodaj żółtka, ciepłą wodę, wódkę, mus jabłkowy i zagnieść miękkie ciasto.

Przykryj ciasto ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 1,5 godziny.

Rozwałkuj ciasto, wyciśnij pączki wycinkami i połóż na desce do wyrośnięcia.

Na głębokiej patelni rozgrzej olej, ostrożnie umieść pączki i smaż na złoty kolor.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy