pieczenie 22.07.2022

ptysie z orzechami i miodem

35 min
4 porcje
Ptysie z orzechami i miodem
oksanastepanova, stock.adobe.com
0

Ptysie można przygotować na różne sposoby: otwarte, zamknięte, w postaci bułek lub takie piękne patyczki francuskie z nadzieniem orzechowo-miodowym. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak zrobić je poprawnie i ile upiec.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Osusz orzechy na patelni, drobno posiekaj i wymieszaj z miodem.

Rozwałkuj ciasto i pokrój na trzy paski.

Połóż połowę mieszanki orzechów na pierwszym pasku, przykryj drugim i powtórz.

Pokrój ptysie pałeczkami i posmaruj żółtkiem.

Piec w piekarniku o temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy