Suszone śliwki to niesamowite nadzienie do każdego dania mięsnego. Tym razem proponuję ugotować z nim taką bułkę z indyka. Aby jeszcze bardziej nasycić się smakiem i zapachami, piecz bułkę również bezpośrednio w formie ze śliwkami.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- suszone śliwki - 200 g
- tymianek - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż pierś z indyka, lekko ubij i dopraw.
Rozłóż część suszonych śliwek, zwiń ciasną rolkę i zawiąż ją sznurkiem.
Przenieś bułkę do formy, ułóż wokół śliwki i tymianek i wlej szklankę wody.
Piec około 45 minut w piekarniku pod folią w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy