Zasadniczo owsianka jest zrobiona z suszonego groszku. Ale dzisiaj chcę podzielić się z wami jasną i świeżą wersją zielonego groszku. Danie doskonale uzupełni każdą posiekaną zieleninę - od pietruszki i kolendry po miętę i bazylię.
Składniki
- zielony groszek - 800 g
- cebula - 2 kawałki
- śmietana (tłuste) – 150 ml
- mleko - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej groszek wodą, dodaj grubo posiekaną cebulę i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut po ugotowaniu.
Wrzuć warzywa do durszlaka. Dodaj śmietanę i rozgnieć wszystko tłuczkiem.
Jeśli owsianka jest zbyt gęsta, dodaj mleko. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy