Kalafior i ziemniaki nie są najbardziej przyziemną kombinacją. A jeśli chcesz ugotować dokładnie taką zapiekankę, musisz poprawnie obliczyć czas w piekarniku. W przepisie powiem ci, co i jak zrobić, aby danie było równomiernie upieczone.
Składniki
- kalafior - 1 Głowa
- ziemniaki - 3-4 kawałki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- śmietana - 140 g
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kurczaka i bardzo cienko pokrój ziemniaki.
Rozłóż kalafior na średnie różyczki i losowo pokrój paprykę z pomidorami. Wymieszaj wszystko i włóż do formy.
Wymieszaj śmietanę, pomidor, przyprawy, zmiażdżony czosnek i trochę wody. Napełnij naczynie.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach pod folią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy