dania główne 10.06.2022

zapiekanka z twarogu z mlekiem i daktylami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka z twarogiem z mlekiem i daktylami
ptizza_dodo, stock.adobe.com
0

Rodzynki są zwykle dodawane do zapiekanki z twarogiem. Ale dostępnych suszonych owoców jest znacznie więcej. Proponuję w pełni wykorzystać możliwości i dodać garść dat. A żeby zapiekanka była jeszcze delikatniejsza-trochę mleka nie zaszkodzi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka, cukier, mleko i wanilinę mikserem.

Zmiel twaróg i dodaj do niego mieszankę jajeczną i semolinę.

Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie i dodaj rodzynki i posiekane daktyle.

Włóż masę do formy i gotuj zapiekankę w piekarniku przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy