Do tego przepisu radzę wybrać ser topiony o delikatnym kremowym smaku. Doskonale podkreśla teksturę gotowego ciasta ziemniaczanego. Nawiasem mówiąc, odpowiedni jest również ser z dodatkami. Na przykład z szynką, grzybami lub ziołami.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- ser topiony - 100 g
- czosnek - 4 ząbki
- Zieleń - 4 gałązki
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki i spuść nadmiar wilgoci.
Zetrzyj topiony ser na tej samej tarce. Dodaj zmiażdżony czosnek, posiekane zioła i przyprawy.
Dodaj jajko z mąką, wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie i usmaż placki ziemniaczane na patelni z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy