Jeśli pusta owsianka jęczmienna jest dla Ciebie zbyt nudna i mdła, dodaj trochę marchewki i zieleni. Takie proste rozwiązanie – a wynik jest o wiele bardziej interesujący! Tym razem przygotujemy ulubioną przystawkę w powolnej kuchence – szybko i wygodnie.
Składniki
- kasza jęczmienna - 200 g
- woda - 600 ml
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Zieleń - 0.5 pęczek
- kurkuma - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jęczmień i wyślij do miski multicookera.
Dodaj przyprawy, posiekaną cebulę i startą marchewkę.
Wlej olej i napełnij wszystko wodą. Gotuj przez 40 minut w trybie owsianki.
Kilka minut przed końcem dodaj posiekane warzywa i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy